Het team

Dankzij hun verschillende achtergronden brengen Dirk, Julie en Barbara elk hun eigen expertise mee rond de tafel. Op die manier benaderen ze elke crisissituatie met een ruime blik.

Dirk

Is een mensenvriend die houdt van het buitenleven.

Dirk heeft al meer dan 20 jaar op zijn teller staan bij Food Security. Daarvoor werkte hij hij bij een verzekeraar en expertisekantoor - nuttige inzichten die hij altijd in het achterhoofd houdt wanneer er een crisis uitbreekt.

Consumenten, producenten, verkoopkanalen én autoriteiten: elke partij is zich ervan bewust dat het nulrisico niet bestaat.

Wanneer het dan toch foutloopt, staat Dirk paraat om samen met de betrokken partijen naar oplossingen te zoeken.

Julie

Houdt van padel en wandelen met haar hond.

Julie, sinds 2007 actief bij Food Security vzw, is criminologe van opleiding en startte haar loopbaan als onderzoekster aan de Vrije Universiteit Brussel. Daar kreeg ze de smaak voor crisismanagement te pakken.

Als adviseur bij Food Security wil Julie bedrijven inspireren om tijd en energie te investeren in crisismanagement. Overtuigd van het essentiële belang van 'voorbereiding op de crisis', staat ze teams bij in hun opleidingstraject en de versterking van hun eigen talenten.

Als het dan toch misloopt, biedt Julie ondersteuning aan bedrijven en loodst ze hen door een crisis heen.

Barbara

Is een creatieveling die houdt van een goed boek.

Barbara maakt sinds 2016 deel uit van het team. 

Na een stage in een PR-bureau heeft zij zich verdiept in crisiscommunicatie. Haar thesis ging over de crisiscommunicatie van Brussels Airlines tijdens de aanslagen van 22/03/2016. 

Bij Food Security zetelt Barbara in de Cyber Security Coalition en werkt ze mee aan verschillende initiatieven om awareness te creëren rond cyber security

Een babbel over crisismanagement of een boekentip?
Connecteer met mij op LinkedIn

Maud

Maud maakt sinds februari 2023 deel uit van het Food Security team als marketing & communication manager. Ze heeft een achtergrond in marketing en graphic design en is sterk visueel aangelegd. Maud heeft 5 jaar als student gewerkt en stagegelopen in het marketingteam van een groot internationaal B2B bedrijf.

In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met visuele kunsten zoals fotografie en tekenen. Ze vindt het belangrijk om te genieten van het leven, die mooie momenten vastleggen brengt haar dus veel plezier. Als ze iets meer tijd om handen heeft dan houdt ze enorm van rondtrekken in Noord-Amerika en Azië om te genieten van de natuur en cultuur.

Wil je Maud nog beter leren kennen?

Maak dan een connectie met Maud op LinkedIn.

Ontstaansgeschiedenis

Food Security is een onafhankelijke vzw die in 1986 opgericht werd op initiatief van enkele verantwoordelijken uit de Belgische voedingsindustrie. Eerst maakte ze deel uit van FEVIA (Federatie van de Belgische Voedingsindustrie). Sinds 1995 staat Food Security op eigen benen. Vandaag zijn meer dan 80 bedrijven lid van Food Security, van kmo's tot multinationals.

Netwerk

Onze externe experten zijn snel en discreet inzetbaar. Zij houden rekening met de tijdsdruk van een crisissituatie. Onze gemaakte afspraken beperken de administratie van jouw bedrijf tot een minimum.

Klaar om je beter te wapenen tegen een crisis?

Wij bieden je 24/7 een externe en objectieve kijk op de feiten, evalueren de specifieke situatie en geven advies op maat.

Word nu lid van Food Security